Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
DirectMM preia ştirea Agenţiei de presă BASILICA a Patriarhiei Române cu privire la încheierea taberei pentru tineri de la mănăstirea maramureșeană din satul Dealu Mare. Zeci de tineri din Episcopia Maramureșului și Sătmarului au participat, în perioada 23-25 august, la tabăra creștină „Uniți în cuget și simțiri”, eveniment găzduit de Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din satul Dealu Mare, comuna maramureșeană Coroieni, și organizat de Sectorul teologic-educațional al eparhiei împreună cu filiala Baia Mare a Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români. Tinerii participanți au provenit din localităţile Coaș, Chechiș și Șindrești, fiind însoțiți de preoții lor parohi. Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin i-a vizitat pe tineri în tabără, a stat de vorbă cu ei, a cântat și chiar s-a implicat în jocurile organizate în curtea mănăstirii. Ajunsă la ediția a 4-a, tabăra a inclus, pe lângă jocuri și divertisment, participarea la sfintele slujbe, dar și diverse ateliere practice: confecționat cruciulițe, pictură pe lemn sau broderie.
Gazeta de Sud informează că 34 de copii din localitatea Malu Mare, din judeţul Dolj, beneficiază de servicii sociale, educaţionale, fiind implicaţi şi în activităţi recreative, în cadrul proiectului social „Lăsaţi copiii să vină la Mine!”, derulat de parohia din comuna doljeană. Obiectivele acestui proiect, demarat în parteneriat cu Liceul Tehnologic din localitate, sunt: educarea copiilor în spiritul valorilor moral-creştine, cunoaşterea învăţăturii Bisericii Creştin-Ortodoxe, dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba română, dezvoltarea gândirii logice, îmbogăţirea cunoştinţelor de cultură generală, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea abilităţilor practice, a spiritului de iniţiativă, a lucrului în echipă, însuşirea unor rugăciuni adecvate particularităţilor de vârstă ale copiilor şi nivelului lor de înţelegere. În cadrul acestei campanii, în fiecare zi de duminică, după săvârşirea Sfintei Liturghii, voluntarii, alături de părintele paroh Ion Pungociu, îi implică pe copii în activităţi cu rol în dezvoltarea abilităţilor practice şi creative. Proiectul a fost demarat în anul 2017, iar beneficiarii acestuia sunt copiii proveniţi din familii cu situaţie materială precară sau monoparentale, care au părinţi plecaţi în străinătate sau orice alte dificultăţi în care pot fi sprijiniţi.