Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Evenimentul zilei relatează despre racla în care este aşezată mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae de la Parohia „Sfântul Gheorghe”-Nou din Bucureşti şi care a fost dusă în pelerinaj la comunitatea ortodoxă română din Hamburg, Germania, în perioada 27-29 august 2021. Delegaţia care a însoţit sfântul odor a fost condusă de părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul ctitoriei brâncoveneşti de la kilometrul 0 al Capitalei, care a dăruit parohiei româneşti din Hamburg, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, şi o icoană cu chipul Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Aceasta are încastrată o casetă în care este aşezat un fragment din sfintele sale moaşte. „Mâna dreaptă a Sfântului Nicolae a mai părăsit o dată România, când a fost purtată în pelerinaj în Statele Unite ale Americii. Acum sunt readuse în Europa, după 421 de ani de când au fost purtate de la Bari de către un cleric trimis de Mihai Viteazul. Și putem spune că mâna Sfântului Nicolae nu a fost goală, ci a luat și un fragment din moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu, împreună-lucrători în biserica Sfântului Gheorghe din București. Acest pelerinaj nu este întâmplător, pentru că dacă sfinții nu vor să meargă într-un loc, nu merg. Ei sunt cei care ne poartă pe noi, și nu noi îi purtăm pe ei”, a spus părintele Cărămizaru.
365.ro anunţă că Biserica „Sfântul Mercurie” din cartierul bucureştean Titan va fi sfinţită la data de 5 septembrie, citând Agenţia de Presă BASILICA a Patriarhiei Române. Piatra de temelie a fost aşezată în data de 25 martie 2003. Construcţia bisericii „la roșu” s-a încheiat un an mai târziu; slujba de sfinţire a fost oficiată în data de 22 august 2004 de Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Conform specificațiilor tehnice, planul este treflat, cu pridvor închis, iar pictura interioară este realizată în tehnica mozaic. În tezaurul sacru al bisericii se află şi un fragment din cinstitele moaşte ale sfântului ocrotitor, Marele Mucenic Mercurie, aşezat într-o raclă execută la Monetăria Statului din aur şi argint, în anul 2005. Ceremonialul liturgic din ziua sfinţirii va debuta cu slujba Utreniei, începând cu ora 7:00. Lăcașul de cult este amplasat lângă blocul „Potcoava”, la intersecția străzii Constantin Brâncuși cu bulevardul Nicolae Grigorescu din cartierul Titan, în vecinătatea parcului „Alexandru Ioan Cuza” (IOR).