Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Adevărul de Galați consemnează că Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a transmis duminică seara un omagiu pentru Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru: „În această seară, în smerenie şi tăcere să aprindem două lumânări văzute în faţa noastră şi simţite în suflete şi inimi. (...) Aici, la Dunărea de Jos, ne-a părăsit Ivan Patzaichin. Dar iubirea lui pentru sport şi pentru antrenarea copiilor (...) nu va muri niciodată. Când ultimul copil şi ultimul român vor uita de practica sportului, va muri şi Patzaichin. Un alt luminător, de data aceasta, al cuvintelor şi poeziilor lui Eminescu, pe care le-a recitat ca şi Eminescu însuşi pe scena sufletelor noastre, este Ion Caramitru. (...) Ne-a ajutat enorm, de la Ministerul Culturii, să demarăm lucrările la monumentul basarab de la Mănăstirea Măxineni. Ion Caramitru va continua să trăiască în sufletele noastre, căci în mormânt nu toţi murim”, a transmis ierarhul.
Știri pe surse relatează că Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a slujit duminică în Biserica „Izvorul Tămăduirii” din satul Roşu, comuna Chiajna, și a hirotonit un preot. În cadrul predicii, Preasfinţia Sa a detaliat sensurile profunde ale Parabolei datornicului nemilostiv: „Cel adus înaintea lui Dumnezeu îl reprezintă, într-un fel, pe fiecare dintre noi. Datoria lui este imensă, incomensurabilă, fiind ilustrată în Evanghelie ca 10.000 de talanţi, reprezentând peste 490 de tone de aur (...). Mântuitorul vorbeşte în această parabolă despre o datorie imensă pe care o are fiecare dintre noi faţă de Dumnezeu, întrucât Acesta ne-a oferit daruri nemărginite: viaţa, sufletul nemuritor şi făgăduinţa Împărăţiei cerurilor. Nimic din lumea aceasta nu poate răscumpăra aceste daruri, motiv pentru care Domnul foloseşte metafora unei datorii infinite, imposibil de acumulat într-o viaţă pământească”.
Tot Știri pe surse, ca întreaga presă, scrie despre tânărul de 19 ani care pretindea că este preot şi care a fost reţinut, în Galați, după ce a luat bani prin înșelăciune pentru înmormântări și construirea unei biserici. Din cercetări a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și străinătate, prejudiciul stabilit până în prezent fiind de aproximativ 11.000 de lei. Întreg prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit pe parcursul cercetărilor.