Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Arad Online relatează că se execută lucrări pe toate fronturile la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Lipova. Zidită în secolul XIV, biserica a fost modificată în secolele XVI-XVII şi în anii 1930. Prin Programul Operațional Regional 2014-2020 s-au atras fonduri pentru consolidarea, restaurarea și conservarea bisericii și pentru construirea unor corpuri auxiliare noi. Lucrările de consolidare au fost finalizate, acum lucrându-se în special la restaurarea interiorului și a exteriorului. Întregul mobilier a fost restaurat la Timișoara. Vitraliile au fost scoase și trimise la București pentru a fi restaurate. Pe lângă lucrările de restaurare din interior și exterior, în curtea bisericii se lucrează și la amenajarea zonelor verzi și a aleilor. Una dintre anexe a fost finalizată - cea a grupurilor sanitare și a centralei termice, urmând să fie construită și cea de-a doua, care va deservi lumânărarul, mai scrie publicația.
Obiectiv Vocea Brăilei anunță că se caută preoţi pentru penitenciarele din Brăila şi Tichileşti, în scopul reintegrării sociale a deţinuţilor. Pentru Centrul de Detenţie Tichileşti au fost scoase la concurs două posturi din cadrul Sectorului reintegrare socială, ofiţer psiholog şi preot. La Penitenciarul Brăila sunt patru posturi: ofiţer psiholog, ofiţer asistent social, ofiţer educaţie şi preot. Condiţiile necesare a fi îndeplinite de către candidaţi, probele de concurs, tematica şi bibliografia aferente pot fi consultate pe site-ul Centrului de detenţie, iar concursurile se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.
Știri pe surse consemnează că Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată în München la o conferință internațională dedicată femeilor din calendare. Conferința organizată de Facultatea de Teologie Evanghelică a Universității Ludwig-Maximilian s-a intitulat „Kirchenjahr weiblich” („Anul bisericesc feminin”), iar „scopul conferinței a fost acela de a evidenția unele chipuri feminine reprezentative din calendarul bisericesc, dar și de a reînnoi înțelegerea imaginii și rolului femeii în practica mai veche și cea recentă a Bisericii”, a spus reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la eveniment, arhid. dr. Vlăduț-Iulian Roșu, doctorand al Facultății de Teologie Romano-Catolică din Viena, care a adăugat că Fecioara Maria a avut un loc central în cadrul conferinței: „Cel mai evidențiat chip feminin a fost Maica Domnului, care a servit ca model tuturor femeilor creștine, începând cu femeile mironosițe și până la femeia creștină de astăzi”.