Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Radio Reșița anunţă că Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom a găzduit întâlnirea anuală a membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși (ATOR) din Banatul de Munte, eveniment ce a reunit adolescenți și tineri de pe întreg cuprinsul Eparhiei Caransebeșului. În debutul ședinței, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei, a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi a subliniat că „momentul acesta este povestea unui nou început pentru asociaţie, pentru că, pe lângă faptul că dobândeşte personalitate juridică, identitate proprie, are o conducere proprie, pe care tinerii şi-au ales-o. Întâlnirea a fost practic o predare de ştafetă”.
Știri pe surse informează că Patriarhul Youssef Absi al Bisericii Melchite din Siria s-a aflat vineri în vizită la Palatul Patriarhiei, unde a fost întâmpinat de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. La finalul întâlnirii, Patriarhul Youssef Absi a împărtăşit impresii despre şederea în ţara noastră: „Îi mulţumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că mi-a dat ocazia să fac această vizită. Pentru mine este o vizită-pelerinaj, iar pentru noi cei care venim din Orientul Mijlociu, Biserica Ortodoxă Română este o Biserică martiră. Am venit în România la invitaţia unuia dintre creştinii noştri, am vizitat câteva mănăstiri şi biserici, dar cel mai mult m-a impresionat credinţa poporului român”.
Adevărul de Pitești relatează povestea bisericii din lemn din Muşăteşti, Argeş, care are aproape 300 de ani şi este monument istoric naţional. Lăcaşul de cult, purtând hramul „Sfinţii Voievozi”, se află la aproximativ 47 de kilometri de Piteşti și este cunoscut şi ca Biserica Sfinţii Îngeri. Construită din bârne de gorun fixate pe un soclu din cărămidă şi piatră, biserica a fost ridicată de Petre Muşătescu şi Pârvu Muşătescu, în 1727. A fost zugrăvită din nou în 1906. Din patrimoniul de icoane, o valoare artistică foarte mare o au cele care se găsesc în pronaos. Extrem de valoroase sunt şi icoanele din friza prăznicarelor, pictate pe ambele feţe, friză delimitată prin chenare, pe motiv floral, sculptate şi pictate. Tematica lor este una tradiţională.