Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Știri pe suse informează că Parohia „Izvorul Tămăduirii“ din Long Valley, statul american New Jersey, a anunțat că bisericuța de lemn construită în stil maramureșean va fi sfințită anul viitor, în data de 1 mai, pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Este prima biserică din SUA construită în acest stil. Piatra de temelie a fost sfințită de Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi. Biserica ar fi trebuit terminată la 1 decembrie 2018, însă lucrările au întârziat din cauza dificultăților apărute pe parcurs. Părintele paroh Ionuț Voicu, originar din judeţul Prahova, a declarat pentru presa din țară că acum lucrările avansează încet, dar sigur. El i-a invitat pe românii de pe Coasta de Est a SUA la sărbătoarea sfințirii, care va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae. Clopotul noii biserici a fost donat de o familie de români din New York. Pe el scrie: „Noi, fiii națiunii române de pretutindeni, suntem de aceeași obârșie, de aceeași fire, cu o singură și unitară limbă și cultură”. Familia Crăciun (Laura, Liliana, Radu, Florica şi Francisc) a transmis că a făcut donația „cu dor și dragoste pentru România și în sprijinul comunității româno-americane din zona New York/New Jersey”. Biserica are 32 de metri înălțime, 13 metri lățime şi 30 de metri lungime. Catapeteasma, crucile, icoanele și mobilierul au fost comandate meșterilor populari din satul Bârsana, județul Maramureș.
În Gazeta sporturilor, Traian Ungureanu spune povestea extraordinară a lui Tyson Fury, campion mondial de box profesionist, care a avut o cădere până în pragul sinuciderii, pe fondul consumului de alcool și droguri. Campionul „își abandonase titlurile mondiale, își cedase centura și năzuia spre mult iubita lui dispariție. Fury era trecut, zero, anulat, terminat. Apoi, a venit într-adevăr de nicăieri lovitura. Un unchi (...) i-a pus în mână Biblia și i-a vorbit de rostul suferinței, de sacrificiu și de mântuire. În 2019, Fury era din nou campion mondial. (...) La sfârșit, Fury a mulțumit celui ce l-a îndrumat: «To my Lord and Savior, Jesus Christ». (...) Reîntoarcerea lui Fury de la podea a repetat clar revenirea aceluiași Fury din pustiul sau groapa în care își ducea viața înainte de a-și găsi credința. Veacul va considera că nu e cazul să insistăm. Suntem prea avansați și științifici pentru așa ceva. Dar Fury repetă ori de câte ori vorbește în public că este un om cu frica lui Dumnezeu”.