Duminica a 22-a după Rusalii (Bogatul nemilostiv şi săracul Lazăr) Luca 16, 19-31 Zis-a Domnul: Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. Iar
Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei semnalează că Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, îi mobilizează pe credincioși la rugăciuni pentru contenirea pandemiei. Ierarhul a îndemnat la respectarea măsurilor de protecție sanitară și s-a rugat pentru cadrele medicale și pentru cei bolnavi. Totodată, a binecuvântat ambulanța donată de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei și de Crucea Roșie Bavareză Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfântul Ioan”, iar vineri, 22 octombrie 2021, la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, a săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru toți cei bolnavi, precum și un parastas pentru Preasfinţitul Părinte Gurie, trecut la cele veșnice.
Libertatea spune povestea Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, pomenit pe 27 septembrie în calendarul ortodox: „Teolog, scriitor, tipograf, gravor, Episcop și Mitropolit de Bucureşti, Antim Ivireanul a fost o personalitate culturală remarcabilă a literaturii române din secolul al XVIII-lea. A fost considerat cărturarul care a vorbit cea mai frumoasă limbă română dintre toți cărturarii epocii sale. În același timp, el a fost un susținător al culturii religioase și al traducerilor cărților sfinte și de cult. (...) Antim Ivireanul s-a născut în anul 1650 în Iviria (Georgia de astăzi), care se afla în acea vreme sub ocupație otomană și persană. De tânăr, el a ales o carieră în ierarhia eclesiastică, iar activitatea în slujba Bisericii și-a desfășurat-o în Ţara Românească”.
Știri pe surse consemnează că Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a binecuvântat lucrările de amenajare a noii biserici parohiale din Ferrara. Cu acest prilej, ierarhul a dăruit parohiei fragmente din moaștele Sfinților doctori fără de arginți Cosma și Damian, ocrotitorii sfântului lăcaș. În cadrul Sfintei Liturghii, l-a hirotonit întru diacon pe ipodiaconul Raffaele Guerra, un italian convertit şi care va sluji în parohie. În semn de prețuire pentru toți cei implicați în amenajarea noii biserici, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a oferit gramate episcopale Consiliului și Comitetului parohial, precum și preotului paroh Vasile Jora. Parohia „Sfântul Nicodim cel Sfințit de la Tismana” a fost înființată, la Ferrara, în 2006, lăcașul de cult fiind achiziționat în 2016.