Duminica a 25-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) Luca 10, 25-37 În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa
Revista presei
Adevărul de Pitești consemnează că Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, povestește într-un fragment din volumul al IV-lea al scrierilor sale, intitulat „Toată vremea-şi are vreme”, detalii interesante din timpul Revoluţiei din decembrie 1989 și descrie atmosfera și atitudinile legate de cuplul Ceaușescu: „Pe cât era bucuria de mare pentru unii că au plecat, pe atât de mare era nădejdea altora că se vor ivi, din clipă în clipă, din nou, în balconul istoric, unde s-au spus printre altele destule minciuni şi jumătăţi de adevăruri. Bucuria era imensă! Televiziunea şi radiourile prezentau în direct o revoluţie care a umplut de nădejde viaţa politică naţională şi internaţională. Declaraţiile de simpatie pentru bravul popor român deja îi supărau pe unii care nu doreau ca despre România să se ivească atâta preţuire”. Apariţia la televiziune a Patriarhului Teoctist în momentul în care Ceauşescu era doar plecat şi încă neprins a fost un act de curaj: „Sigur, dacă se întorcea Ceauşescu, primul care era decapitat nu putea fi altul decât Patriarhul Teoctist, care şi în alte ocazii a avut curaj civic şi religios. Acest curaj a fost de vârf şi riscant peste măsură. Cred că a fost culmea patriarhatului său, în acele clipe nesigure şi îngrozitoare!”, scrie ierarhul.
Replica și Ziua de Constanța anunţă că „Protoieria I Constanţa îmbracă haina cernită de doliu pentru plecarea la Domnul a părintelui Nicolae Munteanu. Suntem alături de familia îndurerată şi de enoriaşii din Parohia Mihai Viteazu, pe care a păstorit-o timp de 35 de ani cu dragoste părintească şi dăruire. Rămâne pentru noi, colegii sfinţiei sale, model de om al lui Hristos, care te întâmpina întotdeauna cu un zâmbet sincer. Îl vom purta în rugăciune cu nădejdea răsplătirii celei drepte pentru viaţa sa dăruită întru totul Lui, Dreptul Judecător, care să-l numere cu sfinţii”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului. Preotul Nicolae Munteanu a fost un model de chivernisire a averii bisericii. A renovat-o, a pictat-o, a utilat-o cu cele trebuincioase, alături de credincioși. Biserica „Sfântul Dumitru” este acum, datorită strădaniei părintelui, una călduroasă, cu clopotniţă nouă şi complex mortuar nou. Părintele a ridicat în curtea bisericii şi un monument în cinstea eroilor, iar cimitirul l-a extins şi împrejmuit. Pentru activitatea sa, în 2009, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor.