Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Ziarul de Iaşi, Antena 3, G4 Media, Active News, România TV și altele consemnează că Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a slujit în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași și apoi a intrat în secția ATI ca să aducă alinare bolnavilor în stare gravă - „curajul pe care nu l-a avut nici un politician”, titrează Antena 3. Ierarhul a slujit Sfântul Maslu în fața statuii medicului Alexandru Slătineanu din curtea unității medicale, după care a vizitat bolnavii cei mai încercați de virus. „Îmbrăcat ca un medic care a absolvit Medicina și îngrijește medicamentos pacienții, dar expert în alinarea sufletului, acesta le-a dat binecuvântarea, rugându-se în felul unui mare ierarh pentru însănătoșire și putere. Mitropolitul Teofan a ținut să ne transmită trăirea unui slujitor al Bisericii, încercat de această boală și tratat la spitalul nostru. Fostul pacient, actualmente, în continuare, vindecător de suflete, a spus că de acum, când va vedea oamenii îmbrăcați în alb, va simți nevoia să se închine. Suntem umili și mulțumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi pentru că ne motivează să luptăm”, a povestit dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.
Știri pe surse semnalează că voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit sprijin material pentru 31 de familii din parohiile prahovene Băltița, Mănești și Zalhana, constând în pachete cu produse alimentare de strictă necesitate. Acțiunea social-filantropică este parte a campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat că este vorba despre „familii greu încercate, bătrâni singuri, familii cu foarte mulți copii, care se descurcă tot mai greu, deoarece în mediul rural locurile de muncă sunt tot mai puține, salariile sunt foarte mici, iar alimentele și celelalte utilități au costuri tot mai ridicate de la o zi la alta. Pentru aceste familii, orice sprijin este bine venit și nu este doar un sprijin material, este și un sprijin moral, pentru că văd că Biserica se implică”. Din luna martie a anului trecut până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au ajutat circa 8.500 de familii, iar valoarea ajutoarelor a depășit suma de 850.000 de lei.