Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Știri pe surse relatează că Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat luni Sfânta Liturghie la Biserica „Sfânta Vineri”-Drumul Taberei din București, iar apoi a oficiat slujba Parastasului pentru părintele Nicolae Burlan, ctitorul bisericii despre care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel spunea că este una dintre cele mai frumoase din Capitală. „Râvna lui pentru cele sfinte, dragostea de a înălța asemenea lăcaș de închinare Domnului, eforturile susținute, uneori chiar supraomenești, pe care le-a împlinit rămân ca o lecție, ca o preafrumoasă pildă pentru cei care vor să înțeleagă ceva din cursul grăbit al vieții noastre”, a spus ierarhul, care a prezentat şi cartea „Preotul Nicolae Burlan, ctitor și duhovnic - Portret din mărturii”, aflată în curs de apariție la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei: „Cartea este un frumos omagiu pe care îl aducem unui preot special, unui preot misionar, ctitor, unui socru bun, unui bunic și mai ales unui părinte duhovnicesc (...). Când întâlnești oameni care fac o astfel de biserică, sau chiar biserici mai mici, dar cu multă jertfă, când întâlnești oameni care stau ceasuri la rând pentru a sluji Liturghia, pentru a spovedi și pentru a se ruga, înseamnă că au vocație, sau chemare, ca și Sfântul Ierarh Nicolae, a cărui vocație timpurie și statornică s-a vădit în viața lui”.
Adevărul de Pitești consemnează că Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie, luni, 6 decembrie, la Biserica „Sfântul Nicolae” Domnesc din municipiul Curtea de Argeş, care şi-a sărbătorit hramul. În cuvântul de învăţătură, ierarhul a amintit de importanţa ctitoriei domnitorilor Basarabi, precum şi de viaţa şi minunile Sfântului Ierarh Nicolae, după ce mai înainte relatase pe Facebook un episod de la Mănăstirea Sinaia, din anul 1980: „Restauram biserica mănăstirii şi schela închiriată de la primăria oraşului costa 13.500 lei şi mi s-a impus s-o achităm rapid că altfel vor fi penalizări”. Îndreptându-se spre icoana Sfântului Nicolae (donată de Carol I, care o primise în dar de la ţarul Rusiei), a cerut ajutorul sfântului. „A doua zi, să vezi minunea, cei 13.500 de lei s-au adunat până la ora două după-masă. De la Bucureşti au venit zece mii de lei, de la persoane diferite. Când i-am întrebat cum de au trimis la Mănăstirea Sinaia ajutorul, mi-au spus, spre uimirea mea, că noaptea le-a apărut în vis Sfântul Nicolae şi le-a spus să trimită ajutor grabnic la Mănăstirea Sinaia!”