Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Revista presei
Glasul cetății relatează că Arhiepiscopia Aradului a oferit ceai cald și pachete cu mâncare românilor care așteptau de ore întregi în Vama Nădlac II să se întoarcă acasă de sărbători. „Înarmați cu răbdare, dragoste, pachete cu mâncare, ceai cald, apă și dulciuri, mai mulți preoți din Arhiepiscopia Aradului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Emilian Crișanul, au mers printre mașinile din coloana care se întindea pe câțiva kilometri în Vama Nădlac II și le-au dus celor care așteptau un strop de speranță”, scrie publicația. „La fel cum Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a făcut gesturi filantropice la punctele vamale de la Timiș, așa și noi, Arhiepiscopia Aradului, în comuniune și conlucrare săvârșim aceste acțiuni de ajutorare a celor care au trebuință”, a spus Preasfinţitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
Digi24, Antena 3, Mediafax, Agerpres și altele consemnează că o piaţă din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu. Anunțul a fost făcut pe Twitter de primarul adjunct al oraşului, Laurence Patrice: „Mă bucur că în Consiliul Primăriei din Paris s-a votat propunerea (…), în semn de omagiu faţă de virtuosul compozitor român George Enescu. O piaţă îi va purta astfel numele, în arondismentul al nouălea, pe care îl iubea atât de mult. A fost unul dintre cei mai mari artişti europeni deveniţi parizieni iluştri”. Decizia a fost salutată pe Facebook de ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu: „În acest arondisment, nu departe de Opera Garnier din Paris, va fi amplasată Piaţa Enescu - este locul în care compozitorul şi violonistul român şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni”.
Monitorul de Vaslui relatează despre evocarea Mitropolitului Veniamin Costachi, la 175 de ani de la trecerea sa în eternitate, în satul natal, Roșiești, unde s-au reunit personalități ale culturii române din Iași, Roman, Suceava și Vaslui. Supranumit „Luminătorul Moldovei”, ierarhul a fost unul dintre marii cărturari ai Vasluiului, preocupându-se de organizarea învăţământului din Moldova. Evenimentul omagial a debutat cu slujba Parastasului la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, după care Centrul cultural „Nicolae Bagdasar” a găzduit simpozionul național „Mitropolit Veniamin Costachi - 175 de ani de la trecerea în eternitate”. Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, le-a spus localnicilor să facă demersurile de schimbare a denumirii comunei în Veniamin Costachi.