Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Spiru Haret“ are 53 de centre la distanţă ilegale
Universitatea „Spiru Haret“ are 53 de centre teritoriale pentru învăţământ la distanţă ilegale, care funcţionează în toată ţara, dar şi la Berlin, Chişinău, Madrid, New York, Tel Aviv, Roma,Viena, Toronto, Paris, dar şi 25 de facultăţi cu 49 de domenii de licenţă autorizate provizoriu sau acreditate. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a făcut publică lista specializărilor, a programelor de studii, a formelor de învăţământ (zi, învăţământ cu frecvenţă redusă - FR sau învăţământ la distanţă - ID) şi a locaţiilor în care funcţionează la Universitatea „Spiru Haret“ şi care au fost autorizate/acreditate în baza evaluărilor Consiliului Naţional pentru Evaluare şi Acreditare Academică/Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior. Toate cele 25 de facultăţi ale Universităţii cu 49 de domenii de licenţă şi 53 specializări sau programe de studii au autorizare de funcţionare provizorie sau acreditare pentru învăţământul de zi, frecvenţă redusă sau la distanţă, potrivit MECI.
În schimb, cele 53 de centre teritoriale pentru învăţământul la distanţă ale Universităţii „Spiru Haret“, 44 din România şi nouă din alte ţări, nu funcţionează legal. MECI atrage atenţia candidaţilor, părinţilor sau altor persoane interesate să verifice cu atenţie listele din anexe înainte de a depune dosarul de admitere la această instituţie, conform Agerpres. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Universităţii „Spiru Haret“, întâlnire în care s-au făcut mai multe propuneri pentru intrarea în legalitate a unităţii de învăţământ superior, unele care ar trebui să fie rezolvate până la sfârşitul acestei săptămâni.