Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Atitudinea
Dar ar fi să analizăm cauzele succesului în viață, de orice natură ar fi acesta, observăm că la baza lui stă atitudinea. Atitudinea exercită o influență covârșitoare asupra existenței noastre, ea are un impact extraordinar asupra relațiilor dintre oameni, le colorează viziunea pe care o au asupra eșecului și le definește noțiunea de succes.
titudinea ne poate distruge sau, din contră, ne poate înălța pe culmile reușitelor negândite. Atitudinea este un sentiment lăuntric, dar el se manifestă în exterior prin comportament. O atitudine poate fi urmărită fără să fie necesară implicarea cuvintelor. N-ați observat niciodată „chipul încruntat” al unei persoane bosumflate sau „maxilarul încleștat” al unui om ferm hotărât să facă un anumit lucru?
Uneori atitudinea poate fi mascată, iar cei care ne privesc pot fi ușor păcăliți. Dar aceste măști nu ascund prea mult timp adevăratele trăiri. În sufletul nostru se dau bătălii acerbe în care atitudinea se face vădită. Și asta chiar de la vârste fragede, așa cum se arată în pilda care urmează.
O mămică tânără avea mereu probleme cu băiețelul ei de patru ani. Copilul era tare neascultător și din această cauză părinții îi făceau des observație și chiar îl pedepseau. O dată, mama lui, pe când se aflau în casă, nemaiputând suporta năzbâtiile odraslei sale, i-a zis autoritar: „Băiatule, du-te și așază-te imediat pe scaunul acela”.
Micuțul, speriat, se supune voinței mamei sale, se așază pe scaun și îi spune: „Mami, să știi că de ochii lumii stau pe scaun așa cum mi-ai spus. În sufletul meu să știi că eu stau în picioare”.
Iată ce înseamnă să ai atitudine!