Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Propria valoare
Luni începe un nou an școlar în România. Cu emoții atât pentru cei care pășesc pentru prima dată pragul școlilor, cât și pentru cei care vor da examenele de capacitate sau de bacalaureat terminând ciclul gimnazial sau liceal.
De ce e esențial să învățăm? Oare nu putem reuși în viață decât așa? Importanța educației în viața fiecăruia dintre noi n-ar trebui să fie pusă în discuție. Un om informat nu poate fi manipulat ușor și e conștient de valoarea lui. La Bursa metalelor de pe Wall Street, New York, un lingou de fier cu puritate 99% costă 10 dolari. Cei care cumpără fier îl folosesc pentru a realiza din el diferite lucruri. De la stâlpi de iluminat electric până la nave de război. Întrebat despre plusvaloarea pe care o aduce prelucrarea fierului brut, un broker a răspuns: Dacă dintr-un lingou de fier se fac potcoave pentru cai, prețul său, prin vânzarea potcoavelor, urcă la 30 de dolari. Dacă se fac ace de cusut, prețul crește la 3.000 de dolari. Însă dacă cineva alege să realizeze din el arcuri pentru ceasuri, prețul lingoului atinge 300.000 de dolari. Propria noastră valoare este determinată, de asemenea, de ceea ce suntem capabili să facem din noi!
Un reputat profesor ar fi spus cândva: „Distrugerea oricărei națiuni nu necesită bombe atomice sau rachete balistice intercontinentale. E nevoie doar de scăderea învățământului și permisiunea fraudei la evaluările elevilor. Consecințele acestor două fenomene vor fi următoarele: pacienții vor muri în mâinile unor medici care au copiat la examene în sesiune. Clădirile se vor prăbuși fiindcă sunt construite de asemenea ingineri incompetenți. Banii se vor pierde în mâinile unor economiști care nu știu să prețuiască zestrea financiară a țării lor. Dreptatea se va evapora în sălile de judecată în urma deciziilor luate de judecători și procurori corupți. Crahul învăţământului este crahul statului și, odată cu el, al națiunii”.