Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială De ce este scumpă mâncarea în România

De ce este scumpă mâncarea în România

Data: 14 Octombrie 2011

Mâncarea este mai scumpă în România decât în alte ţări, atât din cauza valorii TVA, cât şi din cauza faptului că, încă de pe lanţul de producţie, produsul este scump, a declarat, ieri, într-o conferinţă de specialitate, Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Cash&Carry. "Noi producem produse româneşti cu materii prime din străinătate. Avem mâncare mai scumpă decât la alţii, deoarece avem un TVA enorm, nediferenţat, dar şi pentru că încă de pe lanţul de producţie produsul este deja scump", a spus Vlad. În ceea ce priveşte evoluţia consumului pentru perioada viitoare, estimarea este relativ stabilă pe segmentul alimentar, dar greu de revenit pe partea de produse nealimentare.

"Pe produse alimentare, evoluţia a fost relativ stabilă în ceea ce priveşte numărul de bucăţi vândute. Per ansamblu însă, evoluţia a fost descedentă. Au scăzut destul de dramatic vânzările pe sectorul de electronice, electrocasnice, din 2007 încoace", a menţionat Alexandru Vlad.