Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială Deficit de angajaţi în sectorul panificaţie

Deficit de angajaţi în sectorul panificaţie

Deficitul de forţă de muncă din industria de morărit şi panificaţie din România este de circa 4.000-5.000 de oameni. „Lipsa forţei de muncă este principala problemă cu care se confruntă industria de morărit şi panificaţie din România. Dacă ne raportăm la total cifră de anga­jaţi din industria noastră, în jur de 40.000-45.000 de lucrători - deci suntem un angajator foarte important al României -, deficitul este undeva la 4.000-5.000 de oameni, în jur de 10% din angajaţi ne lipsesc. Problema este că şi calitativ aceştia de multe ori lasă de dorit”, a declarat vicepreşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie - ROMPAN, Pavel Virgil.