Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Iaurtul bulgăresc, protejat la nivel european 

Iaurtul bulgăresc, protejat la nivel european 

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 31 Iulie 2023

Comisia Europeană a aprobat includerea iaurtului bulgăresc (kiselo mlyako) pe lista produselor ce beneficiază de Denumire de Origine Protejată (DOP) din Bulgaria, informează BTA, citată de Agerpres. Iaurtul, cu un gust uşor acru, este obţinut din amestecul laptelui de oi, vaci, bivoliţe şi capre. La acest iaurt se folosesc două specii de bacterii: Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus bulgaricus. Iaurtul bulgăresc este al patrulea produs care beneficiază de DOP, celelalte trei fiind brânza bulgărească în saramură, ceaiul din Strandja şi mierea din Strandja. (O.N.)