Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Lipsă acută de măcelari

Lipsă acută de măcelari

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 05 August 2019

Producătorii din industria alimentară sunt dispuşi să ofere peste 1.000 de euro salariu pentru măcelari specializaţi, dar nici în aceste condiţii nu găsesc oameni calificaţi, a avertizat Eugen Capră, directorul general al Carnexpo. Acesta a apreciat că una din problemele majore cu care se confruntă industria cărnii din România este lipsa acută de personal specializat, care a apărut odată cu desfiinţarea şcolilor profesionale. „Mulţi angajaţi se califică la locul de muncă, iar apoi pleacă în Vest, pe un salariu de 2.000 de euro, din care jumătate se duce pe chirie şi transport. Ceea ce angajatorii de la noi trebuie să facă este să îmbunătăţească modul de comunicare cu oamenii”, a declarat directorul Carnexpo.