Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială Noi soiuri de usturoi

Noi soiuri de usturoi

Peste 20 de varietăţi de usturoi, dintre care două de usturoi negru, se află în curs de ameliorare şi omologare la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău, potrivit cercetătorului Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. „Se află în faza de finalizare două soiuri de usturoi negru, sută la sută româneşti, unul cu pulpa foarte închisă la culoare, negru pur, iar celălalt cu o pulpă roşiatică spre indigo, dar în cercetare se află varietăţi de usturoi cu bulbii aerieni, sau usturoiul gigant, cu căţeii foarte mari”, a precizat specialistul. Cercetătorul buzoian a mai spus că „în toamna acestui an va fi omologat primul soi de usturoi românesc, Râmniceanu, un alt soi, Benone, urmând să fie omologat anul viitor”.