Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Aperitiv şi prăjitură cu unt de mango
Untul de mango este produs din sâmburele fructului mango, prin presarea acestuia, şi este similar cu untul de cacao. Este bogat în nutrienți şi poate fi consumat ca atare sau folosit în diferite rețete culinare, deserturi, creme etc.
Rețete
Unt de mango cu usturoi şi mărar
Ingrediente: 200 g unt de mango, 1 căpățână de usturoi, 1 ceapă potrivită, 1 lingură ulei de măsline, 1 legătură de mărar, piper și sare după gust. Preparare: Se pun toate ingredientele într-un blender vertical, apoi se blenduiește până se obține consistența dorită şi se poate consuma ca gustare sau aperitiv.
Prăjitură vegană cu unt de mango
Ingrediente: Pentru crema de ciocolată - 100 g curmale, 200 g ciocolată neagră, 50 g unt de mango, 150 ml lapte de cocos. Pentru blat - 150 g nuci măcinate, 50 g curmale fără sâmburi, 30 g cacao, 50 g unt de mango. Crema de mango: 500 g mango, 100 ml lapte de cocos, 2 lingurițe de agar-agar. Preparare: Se pun în blender nucile măcinate, curmalele, cacao, untul de mango și se mixează până devine totul o pastă, apoi se pune amestecul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, cu diametrul de 15 cm, se nivelează bine și se dă la frigider, după care se pregătește crema. Se pune ciocolata la topit, se introduce în blender şi se adaugă untul de mango, curmalele, laptele de cocos; se mixează bine, după care se toarnă peste blat şi se pune tava la frigider, timp în care se pregătește crema de mango. Se toarnă într-o cratiță laptele de cocos, se adaugă 2 lingurițe de agar-agar și se lasă pe foc până începe să fiarbă, apoi se dă deoparte. Se mixează mango prin blender, se adaugă amestecul de lapte de cocos cu agar-agar și se mai blenduiește până devine o pastă fină; se pune apoi în tavă peste stratul de cremă și se lasă la frigider câteva ore, după care se poate servi.