Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Salate gustoase cu icre de lumpfish

Salate gustoase cu icre de lumpfish

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 06 Feb 2023

Caviarul din ouă de lumpfish este unul din cele mai puțin costisitoare tipuri de caviar. Este bogat în vitamina B12, care ajută organismul să mențină starea de sănătate a celulelor sanguine și a celulelor nervoase. Se recomandă, totuşi, consumul cu prudență, din cauza conținutului ridicat de sare. Caviarul de lumpfish se consumă ca atare sau adăugat în diverse rețete sau preparate alimentare. 

Rețete

Salată de icre de lumpfish cu peşte afumat
Ingrediente: 3 linguri de icre de lumpfish, 3 linguri de apă minerală, 200 ml ulei de floarea-soarelui, zeama de la o lămâie, sare după gust sau dacă trebuie, 200 g pește afumat (macrou, hering sau păstrăv), 1 ceapă roșie potrivită. Preparare: Se pun icrele într-un castron și o lingură de ulei și se amestecă ușor până se încorporează; se adaugă o lingură de apă minerală și se continuă procesul de amestecare până se încorporează; se toarnă şi zeama de lămâie şi se amestecă. Peștele afumat se curăță de piele și de oase şi se taie cubulețe; ceapa decojită se taie mărunt, apoi se pune totul în castronul cu icre, se amestecă şi se potrivește de sare sau de zeamă de lămâie, după care se poate servi.

Salată de cartofi cu ton şi icre de lumpfish
Ingrediente: 800 g cartofi fierți în coajă, 200 g ton din conservă, 150 g măsline, 3 ouă fierte tari, 1 ceapă roșie, 3-4 linguri de caviar de lumpfish, 4-5 linguri ulei de măsline, 3-4 linguri zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Preparare: Într-un bol de salată se pun cartofii fierți, curățați de coajă și tăiați cuburi; tonul din conservă se scurge de apă sau ulei și se pune peste cartofi, apoi se adaugă măslinele, ceapa tăiată julien, ouăle tăiate sferturi, după care zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper. La final, se pun icrele de lumpfish, se asezonează salata și se poate servi.