„Zis-a Domnul: Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște cine este Fiul, decât numai Tatăl, și cine este Tatăl, decât numai Fiul și cel căruia voiește Fiul să-i descopere. Atunci,
Biblia - verset cu verset: Sămânţa vieţii şi brazda creaţiei dumnezeieşti
Facerea 13, 17: „Scoală şi cutreieră pământul acesta în lung şi în lat, că ţi-l voi da ţie şi urmaşilor tăi pentru vecie.“
Încheierea promisiunii pe care Dumnezeu i-a făcut-o lui Avraam transmite indirect caracterul vieţii nomade a patriarhului. „Scoală şi cutreieră pământul acesta în lung şi în lat“, îi spune Dumnezeu celui ales să întemeieze un „neam mare“. Este vorba aici de o monumentală glorificare a individului, într-un moment crucial al istoriei umanităţii. El trebuie să peregrineze prin diverse zone ale Canaanului, însă esenţa înfăptuirii poporului se găseşte tot în coroana creaţiei Sale. Ca lucrare a lui Dumnezeu, sămânţa vieţii nu va rodi niciodată altundeva decât în brazda care va trece printre unii şi ceilalţi. „Scoală-te, îi spune, străbate pământul şi află-i lungimea şi lăţimea, ca să poţi şti şi întinderea pământului de care ai să te bucuri; iar înainte de a te bucura de el, hrănit de nădejde, să ţi se umple sufletul de fericire. Îţi voi da tot pământul, pe care-l vei străbate, ca să cunoşti că n-ai cedat lui Lot atât cât ai să primeşti acum. (...) Fă cunoştinţă acum cu tot pământul peste care eşti stăpân, pe care nu după multă vreme îl vei stăpâni veşnic, tu şi seminţia ta“, a scris Sfântul Ioan Gură de Aur, referitor la fragmentul biblic de mai sus. Vom vedea că Avraam, ridicându-şi corturile, va pleca din ţinuturile Betelului şi se va aşeza la Mamvri, acolo unde va ridica un nou jertfelnic lui Dumnezeu, confirmând încă o dată că locul căminului său este acolo unde se găseşte şi altarul.