„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
În faţa lui Dumnezeu, puţinul devine mult
Şi le zicea în învăţătura Sa: Luaţi seama la cărturari cărora le place să se plimbe în haine lungi şi să li se plece lumea în pieţe, Şi să stea în băncile dintâi în sinagogi şi să stea în capul mesei la ospeţe, Ei, care secătuiesc casele văduvelor şi de ochii lumii se roagă îndelung, îşi vor lua mai multă osândă. Şi şezând în preajma cutiei darurilor, Iisus privea cum mulţimea aruncă bani în cutie. Şi mulţi bogaţi aruncau mult. Şi venind o văduvă săracă, a aruncat doi bani, adică un codrant. Şi chemând la Sine pe ucenicii Săi le-a zis: Adevărat grăiesc vouă că această văduvă săracă a aruncat în cutia darurilor mai mult decât toţi ceilalţi. Pentru că toţi au aruncat din prisosul lor, pe când ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, toată avuţia sa. Marcu 12, 38-44
Domnul Iisus Hristos, pentru a învăţa mulţimile cum să se roage, a atras atenţia celor din jurul Său spre nepotrivitul obicei al cărturarilor de a se ruga de ochii lumii. Apoi, Mântuitorul a condamnat felul de a se comporta al cărturarilor, de a demonstra multora că sunt oameni sfinţi. Modul acesta fariseic de a fi sfânt nu este unul plăcut lui Dumnezeu. De o asemenea atitudine ţine şi modul cum se făceau milosteniile la templu. A impresionat gestul unei văduve sărace care a pus în cutie doi bănuţi, adică un codrat. A pus puţin - spunem noi ca oameni. A pus mai mult decât toţi cei dinaintea ei - spune Domnul Hristos; şi ne lămureşte: această femeie a oferit lui Dumnezeu din puţinul ei, nu din ceea ce-i prisosea. Nu valoarea a contat, ci faptul că a fost oferit din toată inima. Noi spunem: Cine are mult poate da mult, cine are puţin poate oferi puţin. În faţa lui Dumnezeu, puţinul devine mult, iar multul se dovedeşte a fi prea puţin. Nu multul face binele, ci binele face multul!