Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Teologie și spiritualitate Evanghelia zilei Reţeta zilei

Reţeta zilei

Un articol de: Iuliana Niţă - 12 Mai 2009

Salată de pui cu tarhon

Ingrediente: 2 căni de piept de pui tăiat fâşii şi gătit în prealabil, Ľ cană de afine, 1 ţelină dată pe răzătoare, zeama de la o lămâie, Ľ cană de iaurt, 2 linguriţe de tarhon mărunţit, 1 lingură pătrunjel tocat, sare şi piper, 2 fire de ceapă verde.

Preparare: Fâşiile de piept de pui se prăjesc într-o tigaie cu 1 lingură de ulei timp de 10 minute. Când sunt gata, se scot din tigaie şi se amestecă cu celelalte ingrediente: afine, ţelina, sucul de lămâie, iaurt, tarhon şi pătrunjel. Se adaugă sare şi piper după gust. Se decorează cu ceapă verde tăiată mărunt.

Păstrăv cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg. păstrăv, 100 ml. ulei de măsline, 250 gr. ciuperci proaspete, 2 linguriţe usturoi pisat, 1 lingură făină, sare, piper, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 lingură mărar tocat, 3 fire de ceapă verde

Preparare: Păstrăvul se curăţă de solzi, se spală, se unge cu puţin ulei şi cu usturoi şi se aşează într-un vas de yena cu o lingură de ulei şi o lingură de apă. Se introduce vasul în cuptor pentru 15-20 de minute.

Ciupercile se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri şi se călesc cu o lingură de ulei, sare şi piper, nu mai mult de 15 minute. Se adaugă apoi peste ciuperci o lingură de făină şi se mai stinge cu ˝ cană de apă. În acest sos de ciuperci se adaugă pătrunjelul tocat şi mărarul tăiat fin. Sosul se presară peste peşte şi se serveşte cu mămăliguţă.

Despre ciuperci

Ciupercile sunt folosite în alimentaţie încă din cele mai vechi timpuri. În vechime, se credea că ciupercile conferă multă energie şi forţă celui care le consumă, ajutându-i pe oameni să regăsească obiectele pierdute. Pentru că au o valoare nutritivă ridicată, ciupercile sunt numite şi „carne vegetală“. Cele mai cunoscute tipuri de ciuperci comestibile sunt: ciupercile champignon, pleurotus, ghebe, hribi, mânătărci. Ciupercile pot fi folosite în diverse combinaţii: la pizza, în tocăniţe de post, la sosuri, la grătar, umplute cu diverse tipuri de brânză şi verdeţuri, la paste.