„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Reţeta zilei: Budincă de clătite
Ingrediente pentru aluatul de clătite: 1 ou, un praf de sare, 2 căni de făină, 1/2 cană de lapte, 1/2 cană de apă minerală.
Toate ingredientele se amestecă bine. Aluatul trebuie să fie subţire. Se mai adaugă făină dacă este necesar. Într-o tigaie unsă cu puţin ulei se toarnă câte un polonic de aluat şi se prăjeşte clătita pe amândouă părţile. Se pregătesc 15 clătite. Ingrediente pentru umplutură: 300 de grame brânză de vaci, 4 linguri zahăr, 1 ou, 2 linguri smântână, 2 linguri griş, 1 fiolă esenţă de vanilie. Se amestecă bine toate ingredientele. Preparare: Într-o tavă rotundă de yena, care se unge cu unt, se aşază o clătită peste care se întinde o lingură din compoziţia de brânză de vaci. Apoi se aşază cea de-a doua clătită şi tot aşa până se termină cele 15 clătite. Peste ultima clătită se întinde o lingură de smântână. Tava se pune la cuptor pentru 30 de minute. Despre clătite. Ştiaţi că... Clătitele scoţiene se apropie de cele americane, au un aluat mai consistent şi sunt foarte dulci? De obicei clătitele sunt servite la micul dejun sau la ceaiul de la ora 5:00. Aceste clătite sunt umplute cu fructe sau cu stafide. În Austalia sau Noua Zeelandă, clătitele se umplu cu gem, smântână sau se servesc doar unse cu unt, pe când în Austria sau Slovacia clătitele au umplutură de gem de caise, prune, căpşuni, mere sau cremă de alune şi ciocolată şi pudrate cu zahăr. Sârbii consumă clătite cu nuci şi miere. În Olanda clătitele sunt servite la cină şi au umplutură din şuncă, brânză şi ghimbir zaharisit. Brazilienii servesc clătite cu carne şi fructe de mare. În Mexic, făina din compoziţia de clătite este înlocuită cu mălai. (Iuliana NIŢĂ)