Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Teologie și spiritualitate Evanghelia zilei Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi căpşuni

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi căpşuni

Data: 09 Iunie 2009

Ingrediente: 1 cutie de ananas rondele, 4 ouă, 100 g zahăr, 300 g făină, 1 fiolă esenţă vanilie, 1 plic praf de copt, 10 căpşuni;

Preparare: Cele 4 albuşuri se bat spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt.

Într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu puţină făină, se aşază rondelele de ananas (scurse de sirop). Se toarnă apoi aluatul şi se introduce la cuptor pentru 40-45 de minute la foc potrivit.

Când este gata se scoate de la cuptor, se lasă să se răcească şi se răstoarnă astfel încât rondelele de ananas să se vadă. Se ornează cu felii de căpşuni.

Despre ananas.

Ştiaţi că...

- Un fruct de ananas creşte în doi ani. Fiecare plantă de ananas produce un fruct de ananas în fiecare an;

- Primele fructe de ananas au fost cultivate în Brazilia şi Paraguay. Actualmente, Thailanda este ţara care produce cele mai multe fructe de ananas din întreaga lume;

- Numele de ananas vine de la cuvântul „anana“ care înseamnă „fruct extraordinar“;

- În multe ţări, ananasul este oferit ca semn al prieteniei;

- Cel care a adus ananasul în Europa a fost Cristofor Columb;

- Ananasul este consumat proaspăt, congelat, la prepararea siropurilor, a compoturilor, sucurilor, dar şi uscat. (Iuliana NIŢĂ)