„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Roagă-te cum poţi!
Dimineaţa, a doua zi, pe când se întorcea în cetate, a flămânzit; Şi văzând un smochin lângă cale, S-a dus la el, dar n-a găsit nimic în el decât numai frunze, şi a zis lui: De acum înainte să nu mai fie rod din tine în veac! Şi smochinul s-a uscat îndată. Văzând aceasta, ucenicii s-au minunat, zicând: Cum s-a uscat smochinul îndată? Iar Iisus, răspunzând, le-a zis: Adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă şi nu vă veţi îndoi, veţi face nu numai ce s-a făcut cu smochinul, ci şi muntelui acestuia de veţi zice: Ridică-te şi aruncă-te în mare, va fi aşa. Şi toate câte veţi cere, rugându-vă cu credinţă, veţi primi. Matei 21, 18-22
Ne spune Domnul Iisus Hristos: „Toate câte le veţi cere, rugându-vă cu credinţă, le veţi şi primi“. Putem observa că există o strânsă legătură între felul cum te rogi şi roadele rugăciunii. Te poţi ruga şi fără să ai credinţă, fără să crezi în Dumnezeu, însă rugăciunea va fi doar o soluţie printre alte încercări pentru a rezolva ceva. Rugăciunea nu este doar un mijloc prin care cineva cere la nesfârşit un anume lucru de la Tatăl Ceresc. Ne putem ruga şi pentru a preaslăvi pe Dumnezeu şi creaţia Sa sau pentru a-L lăuda pe Dumnezeu. Ne putem ruga şi atunci când suntem într-un necaz sau o boală, pentru a primi ajutor din partea lui Dumnezeu. Ne putem ruga şi pentru a-I mulţumi Tatălui Ceresc. Sunt unii care nu se roagă, spunând că nu ştiu să se roage. Însă cei care doresc să înveţe a se ruga să ia aminte la rugăciunea Domnului Hristos, la felul cum s-au rugat ucenicii Săi, la stăruitoarea rugăciune a celor iubitori de Dumnezeu. Aşa că roagă-te cum poţi, ca să ajungi să te rogi cum trebuie.