„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Rubrica pentru copii: Cum vă încurajaţi copiii să citească
Este important să-i citim copilului poveşti încă de la o vârstă fragedă. Când mergem la librărie, să luăm şi copilul cu noi. Îl vom deprinde, astfel, cu gustul pentru lectură. Va avea posibilitatea să răsfoiască cărţi, iar ca părinte vom fi îndrumătorul, sfătuitorul său.
Chiar dacă nu avem mulţi bani pentru cărţi, o soluţie benefică o reprezintă bibliotecile, de la şcoală sau cele din oraş. Însă, pentru copil cred că este important să aibă o mică bibliotecă, cel puţin un raft, pe care să-şi aşeze doar cărţile lui de poveşti, de colorat, de pictură, de activităţi matematice. Acest raft trebuie să fie şi la îndemâna copilului. Să încercăm să decorăm camera copilului cu personaje din poveste: o iconiţă cu un sfânt, o prinţesă. Lângă micuţa bibliotecă să aşezăm un birou, un scaun, un fotoliu pentru a crea atmosfera ideală pentru citit. Dacă nu avem nici scaune sau fotolii, atunci puteţi folosi o păturică frumos colorată pe care s-o puneţi jos. Putem să folosim chiar păturica de când era bebeluş. Cititul înseamnă relaxare; copilul trebuie să se simtă binedispus. Dacă copilul citeşte singur şi este adâncit în lectură, să-i respectăm intimitatea, să nu-l deranjăm. Pasiunea pentru lectură începe chiar din primul an de viaţă, când copilului i se arată cărţi cu legume, animale, fructe. Apoi, pe măsură ce creşte, putem să-i citim în fiecare seară câte o poveste. Să ne aducem aminte de cărţile de care le citeam în copilărie, cu zâne şi feţi-frumoşi. Să luăm în considerare cărţile şi subiectele care-i plac copilului, personaje despre care a mai auzit, situaţii pe care le-ar putea găsi interesante. Nu tot ceea ce este nou este şi benefic. Nu toate personajele care apar la televizor, în desenele animate pentru copii reprezintă caractere pozitive. De aceea, să evităm să cumpărăm cărţi care prezintă astfel de personaje. Să încercăm, de asemenea, să avem o diversitate în lecturarea poveştilor. Astfel, să-i îndreptăm atenţia spre cărţi religioase frumos colorate, spre poveşti clasice cu prinţese şi zâne. Să ne asigurăm că poveştile şi ilustraţiile prezintă diverse situaţii, însă într-o lumină obiectivă. Jocurile puzzle reprezintă o bună modalitate de a spune copilului mic poveşti. Va fi o poveste interactivă. În acest fel, se stimulează şi creativitatea copilului. Pentru onomastica sau aniversarea copilului, în caz că prietenii vă întreabă ce cadou să cumpere copilului, spuneţi-le să cumpere o carte de poveşti clasice, religioase, Evanghelia sau Biblia pentru copii. Au apărut şi în librăriile de la noi Biblii pentru copii foarte frumos redactate, cu texte şi desene atractive pentru copii.