„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Vocabular liturgic
Ipacoi, uneori denumit şi subascultătorul, este un tropar care se cântă la Utrenia Praznicelor împărăteşti şi duminica, înainte de antifoanele celor opt glasuri.
În vechime, ipacoi desemna răspunsurile cântate de popor în timpul cântării liturgice a Psalmilor. Astăzi, el corespunde unui tropar autonom, alcătuit din unele versete din Psalmi sau formule consacrate în uzul liturgic, care se repetau după fiecare verset al Psalmului respectiv (ca în cazul Canonului Sfintei Treimi sau la sfârşitul condacelor şi icoaselor din cadrul acatistelor). Astfel, Ipacoi al glasului al optulea: „Pocăinţa tâlharului raiul a dobândit, iar plângerea mironosiţelor bucuria a vestit; că ai înviat, Hristoase Dumnezeule, dăruind lumii mare milă“. Observăm în acest ipacoi o sinteză a teologiei Învierii prin tâlharul mântuit şi prin mironosiţele care au dobândit bucuria cea veşnică: Hristos. Învierea este aşadar momentul de taină în care temeliile acestei lumi se întorc spre Dumnezeu, în care judecata acestei lumi trece prin iubirea jertfelnică şi răstignită a lui Dumnezeu.