„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Altar de vară în grădina Reşedinţei patriarhale
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi membri ai Sfântului Sinod, a săvârşit târnosirea Altarului de vară din parcul interior al Reşedinţei patriarhale.
După slujba de sfinţire, Patriarhul României a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat tradiţia de a se sluji Sfânta Liturghie şi în altare de vară. "Placa de marmură a acestui sfânt altar din grădina interioară a Reşedinţei patriarhale ne aduce aminte că Sfânta Evanghelie după Ioan mărturiseşte că Hristos Domnul a fost răstignit într-o grădină şi tot în grădină a fost şi mormântul în care El a fost aşezat. În Evanghelie se spune că L-au pus într-un mormânt nou, în grădină, căci mormântul era aproape. Mărturia Evangheliei după Ioan este plină de semnificaţii şi de aceea noi am dat această semnificaţie şi altarului acesta, întemeiat într-o grădină interioară", a spus Întâistătătorul Bisericii noastre. Părintele arhim. Timotei Aioanei, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale, a dat glas actului de sfinţire a noului altar. Mozaicuri din sticlă de Murano Patriarhul României a mulţumit celor care s-au ostenit la realizarea icoanelor în mozaic de Murano, dăruit prin osârdia părintelui Ioan Iordache, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, parohul Bisericii "Sfântul Spiridon Vechi". Preafericirea Sa a acordat distincţie de vrednicie echipei de construcţii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, SC Chivotul Mare, care a realizat pavajul şi altarul de vară. "Ziua de astăzi este una deosebită pentru echipa noastră, care a lucrat sub îndrumarea părintelui Nicolae Crângaşu. Nu a fost o muncă uşoară, am realizat interpalatinul, zidul împrejmuitor şi altarul de vară. Este o bucurie şi o fericire pentru toţi. De câte ori vom trece pe aci, ne vom aminti de realizările făcute până acum şi probabil şi de altele, pe care nădăjduim să le ducem la bun sfârşit", ne-a declarat ing. şef Mihai Pompaş. A fost premiat şi părintele consilier Nicolae Crângaşu, coordonator al noului Sector Fonduri pentru activităţi bisericeşti, al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a primit Ordinul "Sanctus Stephanus Magnus", pentru permanenta supraveghere a lucrărilor. Lucrările în marmură au fost realizate de SC Chivotul Mare SRL al Arhiepiscopiei Bucureştilor, coordonate de pr. cons. Nicolae Crângaşu, iar icoanele realizate în tehnica mozaic au fost realizate de pictorul Marcel Codrescu, Daniel Codrescu şi Marin Goagea în anii 2009-2010.