De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Binecuvântare pentru Parohia Slătioara Bucovineană
O copie a icoanei Maicii Domnului - Pantanassa a fost adusă duminică, 7 septembrie 2014, în localitatea Slătioara Bucovineană din judeţul Suceava. Aceasta a fost pictată în Sfântul Munte Athos şi va rămâne în biserica parohială. În fiecare vineri seară, credincioşii sunt aşteptaţi la slujba Acatistului.
Enoriaşii din Parohia Slătioara Bucovineană, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au primit duminică, 7 septembrie 2014, un odor de mare preţ. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, un sobor de preoţi a întâmpinat copia icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului - Pantanassa, care va rămâne în biserica acestei parohii. Sfânta icoană a fost zugrăvită în Sfântul Munte Athos şi a fost însoţită de un document oficial. „Copia icoanei Maicii Domnului - Pantanassa a fost întâmpinată cu multă emoţie de enoriaşii parohiei noastre şi de cei veniţi din satele învecinate. Icoana s-a realizat prin contribuţia familiei Mihalea Constantin şi Doina şi a familiei Gansca Mitruţ şi Dorina. Odorul sfânt a fost dăruit cu binecuvântarea preacuviosului arhimandrit Efrem, stareţul Mănăstirii Vatoped, şi a părintelui Chiril, slujitor la aşezarea monahală amintită. Într-o lume tot mai bolnavă, când de multe ori nici medicii nu mai pot lupta cu boala, Maica Domnului este cea care mijloceşte pentru tămăduire. O dovadă a iubirii lui Dumnezeu faţă de noi este şi prezenţa acestei copii în parohia noastră. Pentru ca Născătoarea de Dumnezeu să reverse neîncetat harul său peste parohia noastră şi peste toţi fiii ei binecredincioşi, vom săvârşi în fiecare vineri seară, de la ora 19:00, Acatistul Maicii Domnului, în faţa copiei icoanei făcătoare de minuni Pantanassa. Nădăjduim ca în acest fel să se realizeze o legătură între Sfântul Munte Athos şi Muntele Rarău“, a spus pr. paroh Ilie Ursachi. (Constantin Ciofu)