„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Cerc pastoral la Cepari, Năsăud
Preoţii din Cercul pastoral-misionar Năsăud, coordonaţi de pr. Sermeşan Ovidiu, s-au întâlnit în Parohia Cepari din Protopopiatul Năsăud. În Biserica cu hramul „Bunavestire“, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul preoţilor slujitori, alături de parohul Ionel Motofelea, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.
În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Roş Ştefan de la Parohia Gersa I, plecând de la Evanghelia a 6-a din cadrul Tainei Sfântului Maslu, care prezintă vindecarea fiicei femeii cananeence, a vorbit credincioşilor despre puterea sfinţitoare a credinţei şi grija părintească pentru copii. Tot în cuvântul de învăţătură, preotul a subliniat şi importanţa rugăciunii părinţilor pentru copii. În încheiere, parohul Ionel Motofelea a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.
Biserica Parohiei Cepari, cu hramul „Bunavestire“, datează din anul 1407. De-a lungul timpului s-au făcut diferite lucrări de reabilitare a bisericii. În anul 1945, biserica a intrat în folosinţa credincioşilor ortodocşi români, prin plecarea saşilor evanghelici luterani, pentru ca în 1976 să fie cumpărată de credincioşii ortodocşi de la cultul evanghelic luteran. Între anii 1975-1976 biserica a fost pictată în tehnica tempera de către pictorul Viorel Nimigeanu, iar în anul 1976 a fost sfinţită de vrednicul de pomenire arhiepiscop Teofil Herineanu, în timpul păstoririi pr. Iuliu Crişan. În anul 2003 s-a refăcut zidul de 130 metri care fortifică biserica, iar între anii 2012-2013 s-au pregătit pereţii Sfântului Altar pentru pictură, s-a înlocuit pardoseala şi biserica a fost înzestrată cu mobilier nou, conform pr. Ionel Motofelea. (Pr. Cornel Coprean)