Atmosferă de sărbătoare la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sute de credincioși s-au adunat pentru a celebra slăvitul praznic al Nașterii Domnului Hristos. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost
Fundația parohială „Preot Ioan Olariu” la momentul bilanțului
Adunarea Generală a Fundației parohiale „Preot Ioan Olariu” s-a ținut luni, 21 martie, în sala de festivități „Preot Ioan Imbroane”, a Parohiei Iosefin din Timișoara, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro. Ordinea de zi a cuprins următoarele puncte: raportul președintelui fundației cu privire la activitățile desfășurate în anul 2021; raportul financiar la data de 31 decembrie 2021; raportul cenzorului; proiectul „Sprijin la distanță - o șansă pentru fiecare”; aprobarea situației financiare pe anul 2021; stabilirea cotizațiilor pe anul 2022; propuneri de activități pe anul 2022 și diverse.
Raportul de activitate pe anul trecut a scos în evidență faptul că, în condițiile generate de pandemie, fundația s-a implicat activ în comunitate și a ajutat financiar familii cu mulți copii, credincioși vârstnici, cu probleme de sănătate și totodată materiale și a susținut parohia în distribuirea hranei calde la 40-50 de persoane, inclusiv la acordarea a sute de pachete cu alimente de Sfintele Paști, de hramul bisericii și de Crăciun. Prin fundație este achitată o masă de prânz în fiecare zi de sâmbătă pentru zecile de mame care au copiii internați la Spitalul „Louis Țurcanu” și zilnic pentru zece copii, cazuri sociale, la cantina Școlii „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”. Două familii din Recaș și Ghiroda Veche, ale căror case au fost distruse în incendii, au primit ajutor 4.000 și respectiv 7.000 de lei, o fetiță supusă unei intervenții chirurgicale la ochi a primit suma de 10.000 de lei, iar familiei formate dintr-o mamă cu 9 copii i-a fost acordată suma de 13.000 de lei, bani cu care și-a cumpărat un teren pentru construirea unei case la Cebza.
În colaborare cu Asociația „Observă & Ajută” din București/Germania, fundația a acordat zece calculatoare complet echipate la zece elevi premianți. De asemenea, ajutoare financiare, îndeosebi pentru achiziționarea de echipamente medicale, au fost acordate unor unități medicale. Cel mai important proiect derulat de fundație în ultimii ani este de departe cel intitulat „Sprijin la distanţă - O şansă pentru fiecare copil şi tânăr de a accede, în mod egal, la educaţie şi la valorile culturii, ca formă de refuz a izolării şi marginalizării provocate de sărăcie”. Prin acest proiect, elevi și studenți care provin din familii nevoiașe primesc burse lunare din partea fundației, pentru putea să-și finalizeze studiile.