Praznicul Naşterii Domnului a adunat şi în acest an mulţimi de credincioşi la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Sfânta Liturghie din ziua marelui praznic a fost săvârşită de
Omagieri şi aniversări în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului
Preoţii din cele şapte protopopiate argeşene şi muscelene s-au întrunit în perioada 30 mai - 5 iunie pentru a dezbate însemnătatea duhovnicească a Tainei Sfântului Maslu sub toate aspectele: biblic, patristic, istoric şi liturgic. În deschiderea lucrărilor fiecărei conferinţe a fost săvârşită slujba de Te Deum, după care au urmat susţinerea referatelor şi discuţiile pe marginea temei. "Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Calinic a reliefat necesitatea abordării unor teme de actualitate, aşa cum este Taina Sfântului Maslu, şi s-a accentuat înlăturarea din activitatea pastorală a acelor practici greşite legate de oficierea slujbelor pentru cei aflaţi în diferite suferinţe trupeşti şi sufleteşti. În cadrul acestor conferinţe s-a mai hotărât ca preoţii din întreaga eparhie să contribuie la editarea unui volum cu mărturii despre vindecările miraculoase săvârşite de Dumnezeu prin Taina Sfântului Maslu. Chiar dacă conferinţele semestriale de primăvară s-au încheiat, ne continuăm activitatea pentru buna desfăşurare a conferinţelor pastorale semestriale de toamnă, care vor dezbate grija şi atenţia pe care trebuie să le arătăm permanent celor bolnavi", a precizat pr. Ciprian Necula, inspector mass-media al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.
După manifestările omagiale dedicate Tainei Sfântului Maslu, ieri, preoţi şi credincioşi din eparhie l-au felicitat pe chiriarhul lor, IPS Arhiepiscop Calinic, întrucât a mai adăugat o floare în buchetul vieţii. De reţinut faptul că Înalt Preasfinţia Sa a văzut lumina zilei la 4 iunie, în după-amiaza Duminicii Rusaliilor, iar naşterea a fost înregistrată în ziua de 6 iunie. (Ioan Buşagă)