Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Anul Nou pe alte meleaguri
- În Vest, revelionul este cam ca la noi: cu bucate alese, muzică, dans, artificii. Se mănâncă ficat de gâscă şi se bea şampanie.
- În Belgia, oamenii mănâncă varză acră, ţinând bani în buzunar, ca să aibă tot anul! - În Italia, la Roma, oamenii îşi aruncă obiectele vechi pe fereastră, mobilă, haine, veselă, ca simbol al anului care s-a încheiat. - În Ecuador şi Peru, oamenii pregătesc manechine de hârtie, reprezentând anul vechi, iar la miezul nopţii le ard pe stradă. - În Rusia, la miezul nopţii oamenii deschid uşa şi ferestrele, să intre Anul Nou în casă.