Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pagina copiilor Bine de Ştiut...

Bine de Ştiut...

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Pagina copiilor
Data: 02 Iulie 2011

Dragii mei, pentru că suntem deja în luna iulie şi a început sezonul caiselor, am să vă spun câte ceva despre aceste fructe minunate pe care sper că le consumaţi din belşug în fiecare vară.

- Prin bogăţia de vitamine şi minerale pe care le conţin, caisele ne ajută să fim sănătoşi.

- Dintre toate fructele, caisa conţine cea mai mare cantitate de vitamina A. Fiind o sursă remarcabilă de caroten, caisa îi ajută pe copii în procesul de creştere. Ea contribuie la regenerarea celulelor şi la vindecarea unor afecţiuni ale pielii (în special a acneii), o protejează de efectele negative ale razelor solare, îmbunătăţeşte vederea (mai ales pe cea nocturnă).

- Datorită conţinutului de fosfor, aceste fructe sunt de mare ajutor celor care se plâng de pierderi de memorie.

- Una dintre proprietăţile de bază ale acestor fructe este aceea că întăresc sistemul nervos, motiv pentru care sunt recomandate în astenie fizică şi intelectuală, insomnii, stres, oboseală.

- Caisele ajută mult la digestie şi detoxifică organismul, îi sporesc reacţiile naturale de apărare, îl fortifică şi îl regenerează.

- Şi pentru că poate nu ştiaţi, ţara lor de origine este China, mai exact regiunile montane, unde se cultivă de peste 4.000 de ani. Au traversat Imperiul Persan şi, în urma expediţiilor militare ale lui Alexandru cel Mare, au pătruns în Orientul Mijlociu. De acolo şi-au făcut drum spre Grecia şi Italia. Peste ani, caisele s-au răspândit în toată Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi, în cele din urmă, California.