Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
Chip şi Dale, „duşmanii“ lui Pluto sau Donald Duck
Chip şi Dale sunt două personaje Disney foarte populare din anii â40-â50 ai secolului trecut. Chiar dacă la sfârşitul anilor â80 au beneficiat de o spectaculoasă revenire, cele două veveriţe vesele şi şmechere au fost aproape uitate în timp. Chip şi Dale au rămas cunoscute în istoria filmului de animaţie ca două veveriţe cu fălci, în engleză „chipmonks“, haioase care fac totul pentru a-şi aduna alunele, inclusiv de a necăji alte personaje celebre, ca Pluto sau Donald. Cele două veveriţe şi-au căpătat numele după Thomas Chippendale, un faimos creator de mobilier.
Cuplul a apărut pentru prima dată în desenul animat „Soldatul Pluto“ din 1943, în care îl veveriţele îl necajeau pe câinele Pluto. La început nu aveau nici nume, nici trăsături care sa le diferenţieze. Abia în desenul animat „Chip şi Dale“ din 1947, unde victima le cădea, de această dată, Donald Duck, veveriţele au început să capete personalitate şi identităţi distincte. Chip are nasul negru şi este cea mai inteligentă, iar Dale, cu nasul roşu şi ştirbă, este mai prostuţă. Cele două veveriţe au apărut în 23 de episoade diverse marca Disney. Principala lor preocupare este să-şi adune alunele şi ghindele necesare, dar când cineva încearcă sa le oprească, Chip şi Dale dezlănţuie haosul până reuşesc să-l învingă pe opozant. În 1989 au avut şi prima lor serie de animaţie, numită „Chipân Dale Rescue Rangers“, în care erau doi detectivi, ajutaţi de doi şoricei şi o muscă pe nume Zipper.