Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Cuvinte încrucişate
Cu siguranţă ştiţi că a patra duminică după Paşti se numeşte Duminica Slăbănogului. Dacă aţi ascultat cu atenţie când s-au citit Apostolul (Faptele Apostolilor 9, 32-42) şi Sfânta Evanghelie (Ioan 5, 1-15) la biserică sau dacă veţi reciti aceste două fragmente, veţi reuşi să găsiţi pe verticala acestui rebus numele scăldătoarei în care a fost vindecat slăbănogul.
1. Uceniţa pe care Sfântul Petru a înviat-o şi al cărei nume se tâlcuieşte Căprioara. 2. Sfântul Cuvios român sărbătorit pe 25 aprilie este Sfântul....... de la Poiana Mărului. 3. Ziua în care a fost vindecat slăbănogul. 4. Omul paralitic vindecat de Sfântul Apostol Petru în Lida. 5. La Botez, fiecare om primeşte un înger....... 6. Primul om creat de Dumnezeu este....... 7. Cetatea în care Mântuitorul l-a vindecat pe slăbănog.