Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Din minunile Maicii Domnului
Multe minuni a făcut Maica Domnului prin icoanele sale, prin puterea primită de la Fiul ei! Să vă spun şi eu povestea mâinii tăiate a Sfântului Ioan Damaschinul.
Pe vremea când în Constantinopol era împărat Leon Isaurul, prigonitor al sfintelor icoane, în Damasc trăia Ioan, sfetnic al împăratului arab. Fiind creştin, Ioan trimitea zilnic scrisori în Constantinopol, încurajându-i pe credincioşi să nu renunţe la cinstirea icoanelor. Auzind Leon acestea, s-a mâniat şi a ticluit o scrisoare mincinoasă, prin care Sfântul Ioan l-ar fi îndemnat să atace Damascul. Apoi i-a scris împăratului arab de „trădarea“ sfetnicului său. Mâniat, împăratul arab nu a crezut în nevinovăţia lui Ioan şi i-a tăiat mâna dreaptă. Sfântul Ioan s-a rugat Maicii Domnului să îl ajute, iar noaptea Preasfânta Fecioară i s-a arătat şi l-a vindecat, lăsându-i doar o dâră roşie pe încheietură, ca semn al vindecării minunate. Şi l-a îndemnat să scrie cântări care să ajute dreptei credinţe. A doua zi, uimit, împăratul arab şi-a cerut iertare şi l-a eliberat pe Sfântul Ioan, care s-a călugărit. La îndemnul Maicii Domnului, părintele său duhovnic l-a lăsat să scrie cântări de care şi astăzi se bucură Biserica…