Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Din vieţile minunate ale monahilor
Părintele Antim Athonitul petrecea vreme îndelungată în pustie, dar se ducea şi la Mănăstirea Sfântului Pantelimon, unde asculta sfintele slujbe. Odată, de 1 octombrie, a ajuns la mănăstire gâfâind. I-a povestit părintelui trapezar, prietenul său:
- În seara asta eram în pustie, aproape de Mănăstirea Zografu, şi mă rugam în picioare, pe o piatră, când am văzut-o pe Maica Domnului coborând din cer către mănăstirea voastră. Şi am venit şi eu, să fiu acoperit şi eu, păcătosul, cu Sfântul Acoperământ. Şi un şarpe m-a muşcat de picior, dar nu m-am lăsat, m-am gândit că e o piedică de la cel necurat. Muşcătura era urâtă şi sângera, dar Maica Domnului i-a tămăduit rana otrăvită pentru dragostea şi râvna lui pentru cele sfinte. (după 153 de istorisiri minunate adunate de la Sfinţii Părinţi)