Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Din vieţile minunate ale monahilor
Pustnicii nu aveau nevoie de multe haine! Dacă primeau o a doua haină, de obicei o dădeau unui sărac. Aceasta, ca să nu aibă mai mult decât e strict necesar! Să vă spun o întâmplare.
Doi părinţi erau în Alexandria, când au văzut, pe stradă, un om pleşuv, îmbrăcat într-un sac. - Dă-mi un ban de argint şi vei vedea virtutea omului care se apropie! a spus unul dintre ei. Celălalt i-a dat cinci monede. Tovarăşul său le-a luat şi le-a pus în mâna săracului, care părea nebun. Acesta n-a spus nimic şi a plecat. Dar părinţii l-au urmărit fără să fie văzuţi. Săracul şi-a întins mâna cu monedele spre cer; apoi a făcut metanie lui Dumnezeu, a pus monedele pe pământ şi a plecat. (după Ioan MOSHU, Limonariu, Episcopia Ortodoxă Română, Alba Iulia, 1997)