Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Dreptatea lui Dumnezeu
V-am scris în numărul din 4 iulie 2010 câteva întâmplări din viaţa Sfântului Sisoe cel Mare. Vă aduceţi aminte câtă bunătate, blândeţe şi iubire faţă de ceilalţi avea? Astăzi aş vrea să vă povestesc o altă întâmplare care sper să vă folosească, deoarece cu toţii avem de-a face în viaţa noastră cu oameni care ne supără sau care ne nedreptăţesc. Iată, aşadar, ce ne spune avva Sisoe despre aceasta.
Un frate, nedreptăţit de un alt frate, s-a dus la avva Sisoe şi i-a zis: - Am fost nedreptăţit de fratele acela şi vreau să îmi fac singur dreptate. Bătrânul a început să îl roage, zicându-i: - Nu face asta, copile, lasă dreptatea în seama lui Dumnezeu. Dar el zicea: - Nu sunt liniştit până când nu mă răzbun. Bătrânul i-a zis atunci: - Să ne rugăm, frate. Apoi s-a sculat şi a spus: - Dumnezeule, nu mai avem nevoie de Tine, fiindcă ne putem face singuri dreptate. Auzind acestea, fratele a căzut la picioarele bătrânului şi i-a spus: - Nu mă mai răzbun pe frate! Iartă-mă, părinte! Vedeţi cu câtă blândeţe l-a îndreptat bătrânul pe ucenic? Dar şi cum a lăsat ucenicul supărarea şi dorinţa de a se răzbuna? Aşa să facem şi noi şi să Îl lăsăm pe Dumnezeu să facă dreptate, pentru că doar El cunoaşte cu adevărat sufletele oamenilor, ajutându-i să se mântuiască. Precizăm ca articolul "Mama, rază de soare", publicat în ediţia 13 martie 2011 a fost scris de Iulia Maria Rădulescu, clasa a VI-a A, Şcoala generală Nr.30, "Grigorie Ghica Voievod".