Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Gânduri de copil
De Paşti, sufletul meu se face curat. Simt că toate păcatele pe care le-am făcut se şterg şi pot începe o nouă viaţă. În noaptea de Paşti, când mă aflu la slujbă, când preotul rosteşte cuvintele din Sfânta Evanghelie, parcă îmi şi imaginez clipele de suferinţă prin care a trecut Domnul nostru Iisus Hristos. Paştele este cea mai importantă sărbătoare creştină. Aşa că, dragi copii, dacă nu ajungeţi mereu la biserică, încercaţi ca măcar de Paşti să ajungeţi la slujbă, căci este păcat să rataţi astfel de momente! (Daria Mocanca, cls. a IV-a, Şcoala nr. 190, Bucureşti)
Când mă gândesc la sărbătoarea Învierii, sufletul mi se umple de iubire, fericire şi împăcare. De Paşti, merg împreună cu familia mea la biserică, mă rog, ciocnesc ouă roşii şi încerc să nu fac păcate, ci fapte bune. (Radu Costache, cls. a III-a E, Şcoala nr. 190, Bucureşti)