Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Gânduri de copil: Credinţa
Cine sunt oamenii care nu cred în Dumnezeu? Ei bine, vă spun eu. Cei care nu cred în Dumnezeu se numesc necredincioşi, iar cei ce cred se numesc credincioşi.
Nimeni din cei ce trăiesc pe pământ nu poate spune că este cel mai credincios şi nu are păcat, pentru că greşeşte şi Îl supără pe Bunul Dumnezeu, Care singur este fără de păcat. Noi suntem doar ca nişte furnici, care îşi croiesc drum către Dumnezeu. Pentru a ne lepăda de păcate, trebuie să mergem la Biserică, să ne rugăm, să fim buni, să încercăm să fim plăcuţi de Dumnezeu şi de oameni. În toate zilele să ne dorim să câştigăm Împărăţia lui Dumnezeu. Degeaba ne dă Dumnezeu sănătate, putere şi minte, dacă noi nu-I mulţumim nici măcar cu o rugăciune de mulţumire pentru toate. Cei care au voce să se alăture Corului Bisericii, cei care au minte să-i înveţe pe cei ce nu ştiu Cuvântul lui Dumnezeu, cei puternici să-i apere pe cei slabi, cei sănătoşi să se roage pentru cei bolnavi. Ei, vedeţi, aceasta este credinţa cea adevărată şi mântuitoare. Ştefan Clenci, cls. a IV-a,sat Fişcălia, jud. Vâlcea