Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pagina copiilor Încondeierea ouălor

Încondeierea ouălor

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Pagina copiilor
Data: 03 Aprilie 2010

Pentru încondeiere se folosesc ouă de găină, foarte rar de gâscă sau raţă. Încondeierea se începe cu împărţirea câmpurilor ornamentale de-a lungul şi de-a latul ouălor. Aşa se ajunge la două, patru, şase, opt suprafeţe, cu ajutorul liniilor trasate. Aceste linii, cât şi primele motive trasate cu ceară încălzită ce se scurge din vârful condeiului, acoperă unele părţi din suprafaţa albă a oului. Oul este introdus apoi într-o baie de culoare galbenă, după care se scoate şi se usucă. Acum începe scrisul altor motive de culoare galbenă. Apoi se continuă cu roşu şi, de obicei, se termină cu negru sau altă culoare închisă. La sfârşit, oul se usucă prin încălzire uşoară şi se şterg liniile de ceară.

Citeşte mai multe despre:   oua incondeiate