Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Joc
Pentru că pe 21 mai îi prăznuim pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, vă propun în acest număr un joc în care apar câteva lucruri importante din viaţa lor.
1. Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt numiţi întocmai cu ... 2. După învingerea lui şi a lui Liciniu, împăratul Constantin a devenit suveran al întregului Imperiu Roman. 3. În ajunul luptei cu Maxenţiu, Constantin a văzut pe cer ziua, în amiaza mare, o... luminoasă, deasupra soarelui, cu inscripţia "prin acest semn vei birui". 4. Cea mai însemnată realizare a împăratului Constantin a fost Edictul de la ... (313), prin care creştinismul ajunge să fie recunoscut de stat. 5. Împăratul Constantin a convocat primul Sinod ecumenic la ..., în anul 325. 6. Împărăteasa Elena a zidit multe lăcaşuri sfinte, printre care şi biserica Sfântului..., Biserica din Betleem şi pe cea din Nazaret.