Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Joc
Citeşte "definiţiile" şi alege cuvintele corecte din grupul de mai jos. După ce le-ai încercuit, citeşte ce ai de făcut în continuare.
1. Cântare închinată unui sfânt. 2. Vas de metal, cu trei sau patru lănţişoare în partea de sus, în care se arde tămâie. 3. Primul dintre cele trei grade ale preoţiei. 4. Una din cele şapte laude de peste zi, care, de obicei, se săvârşeşte după miezul nopţii sau dimineaţa foarte devreme, înaintea Sfintei Liturghii. 5. Imnul care se cântă în cinstea Maicii Domnului, în cadrul Sfintei Liturghii. 6. Cuvânt de origine ebraică ce se traduce "Aşa să fie". 7. Carte care cuprinde diferite acatiste ale sfinţilor aflaţi în calendar. 8. Suport pentru lumânări. 9. Una din cele şapte laude ce se cântă zilnic spre seară. 10. Numele uneia dintre cele nouă cete ale îngerilor. Utrenie, Eu, axion, acatistier, sfeşnic, Îndrăzniţi, cădelniţă, sunt serafimi, nu, acatist, temeţi, vă, Amin, vecernie, deacon. Dacă ai terminat de încercuit, pune în ordine cuvintele care au rămas, pentru a descoperi ce le-a spus Mântuitorul ucenicilor când aceştia s-au înspăimântat văzându-l că umblă pe mare. Ai reuşit? Poţi găsi răspunsul în Evanghelia care se citeşte în această duminică, a IX-a după Rusalii, Matei 14, 22-34.