Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
La taifas cu bunicii
Nu sunt prea multe legende şi poveşti despre legumele pe care le mâncăm. Dar sunt despre cele folositoare sufletului: grâul pentru Sfânta Împărtăşanie, fasolea şi fructele arbuştilor din zilele de post…
De ce la biserică se sfinţeşte numai grâul? Într-o duminică, grâul mergea la biserică şi s-a întâlnit cu secara. – Hai, cumătră, la biserică! – Mergi sănătos, la cât sunt eu de înaltă, văd biserica de aici! De atunci secara nu se sfinţeşte la biserică, deoarece a fost mândră. Expresii Vrei să-ţi dau brânză de iepure? - sunt întrebaţi, ironic, mofturoşii A mânca răbdări prăjite – adică a răbda de foame.