Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Minuni ale Sfântului Calinic de la Cernica
Pe 11 aprilie îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, de aceea vă scriu astăzi două minuni săvârşite de acest sfânt în timpul vieţii.
A fost o vreme când în mănăstire se terminase făina pentru pâine. Dar Sfântul Calinic a spus părinţilor: "Să avem nădejdea la Maica Domnului şi la Sfântul Nicolae şi nimic nu ne va lipsi!" Apoi, intrând în chilie, a îngenuncheat în faţa icoanei şi s-a rugat ocrotitorului său. După vecernie a rânduit să se citească în biserică acatistul Sfântului Nicolae. Ascultându-i rugăciunea, Sfântul Nicolae a venit degrabă în ajutorul obştii. La mănăstire a sosit îndată un car cu boi încărcat cu făină. Erau doi oameni necunoscuţi, trimişi de stăpânul lor să facă această milostenie. Sfântul Calinic i-a adunat în biserică pe fraţi pentru a face şi o slujbă de mulţumire, iar apoi a pus să se facă pâine spre mângâierea părinţilor. Cea de-a doua minune s-a petrecut în vara anului 1829. Sfântul Calinic a citit acatistul Sfântului Nicolae şi apoi a aţipit puţin. În vis i s-a arătat Sfântul Nicolae, în veşminte, împreună cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Apropiindu-se de el, cei doi sfinţi i-au poruncit: "Ridică-te şi să zideşti în ostrovul cel mic o biserică în numele Sfântului Mucenic Gheorghe. Noi îţi vom trimite tot ce-ţi va trebui." Luând îndată binecuvântare de la părintele său duhovnic, Sfântul Calinic, stareţ al mănăstirii Cernica, a zidit în ostrovul mic o mare biserică închinată Sfântului Gheorghe, biserică ce poate fi văzută şi astăzi.