Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Poveşti minunate: Vestitorul primăverii
Într-o zi de duminică, după-amiază, am invitat-o pe o vecină la ziua mea de naştere, pe care am petrecut-o în aer liber. Voiam să-şi facă o impresie bună despre mine şi să uite de necazurile prin care trecuse. Eu m-am ocupat de toate. Am pregătit mâncarea, am servit-o, apoi am lăsat-o puţin singură.
Am văzut cum în marginea pădurii se topea zăpada şi se formau pârâiaşe ce luau diferite direcţii. După puţin timp, m-am întors la ea şi am văzut în depărtare cum au apărut primii ghiocei. M-am dus repede să iau unul şi i l-am dăruit. A fost tare bucuroasă şi mi-a spus că sunt un copil minunat şi mi-a mulţumit pentru tot ce am făcut pentru ea. Bucuroasă de vorbele primite, am condus-o spre casă. De fiecare dată când mă întâlnesc cu ea, îmi dă o bomboană sau câte un bănuţ. Cred că ghioceii încântă inima fiecărui om şi sunt cei mai gingaşi vestitori ai primăverii. (Ioana Moroşanu, clasa a III-a B, Şcoala "Leon Dănăilă", Darabani, jud. Botoşani)